پدل شیفتر سورنتو | دنده پشن فرمان سورنتو - option-car | نصب پدل شیفتر سورنتو در آپشن کار
رفتن به محتوای اصلی
پدل-شیفتر-سورنتو

پدل شیفتر سورنتو | دنده پشن فرمان سورنتو

خودرو سورنتو

پدل شیفتر در خودرو سورنتو، یکی از فناوری­های جدید در زمینه خودروسازی بوده که در مطالب ذیل به آن خواهیم پرداخت.

یکی از خودروهای ساخته شده در کشور کره جنوبی سورنتو است، که از سال 2002 تاکنون تولید و عرضه می­گردد. بازارهای جهانی شاهد سه نسل از این خودرو بوده­اند:

نسل اول، که از سال 2002 تا 2009 طراحی و ساخته می­شده است. نسل دوم، کیا سورنتو که از سال 2009 تا 2014 ساخته می­شده  و در کره به نام کیا سورنتو آر شهرت یافته و در بازارهای ایران هم مورد معامله قرار می­گرفته است. و نسل سوم که از سال 2014 در شهر پاریس رونمایی شد و یک سال بعد با کد یو ام به بازارهای جهانی عرضه گردید. که در ایران هم اطلس خودرو با دوسبک ساده و GT-Line این خودرو را وارد کرد. که تفاوت هر دو نوع مدل در طراحی داخلی چراغ­های عقب، سپر و مه­شکن عقب و جلو است.

این خودرو پلتفرم مشترکی با هیوندای سانتافه دارد، و تنها تفاوت آن به جز در ظاهر و تجهیزات، در عرضه سورنتو به صورت هفت نفره و نیز واردات مدل GDi آن به ایران است. و یکی از خودروهای شاسی بلند پرطرفدار در کل دنیاست، که در سال 2020 با امکانات ویژه­تری عرضه خواهد شد و با رقیب آمریکایی خود فورد اکسپلورر شباهت زیادی دارد؛ چرا که طراحی آن زاویه‌دار و خطی به نظر می‌رسد.

بازار خودرو، در طی سال­های اخیر شاهد پیشرفت و تکامل در ظاهر و قطعات این خودرو زیبا و لوکس بوده و هم اکنون مدل فعلی با پیشرانه 2.4 لیتری چهار سیلندر 185 اسب بخاری یا 2.0 لیتری توربو شارژ چهار سیلندر 242 اسب بخاری به تولید می­رسد. البته موتور قدرتمند 3.3 لیتری شش سیلندر 290 اسب بخاری نیز برای این مدل تدارک دیده شده است.

دنده-پشت-فرمان-سورنتو

پدل شیفتر سورنتو

پدل شیفتر (Paddle Shifter) یکی از این فناوری­های نوینی است؛ که چند سالیست در خودرو­های سورنتو باعث راحت و پر سرعت شدن رانندگی شده است؛ چرا که دغدغه بسیاری از رانندگان تعویض دنده بوده و کارشان را با مشکل مواجه می­کرده است. طبیعتاً با پیشرفت در همه زمینه­های علم و فن­آوری، بازار خودرو نیز از این قاعده مستثنی نبوده و کارخانه­های تولیدکننده خودرو؛ همیشه در پی یافتن فناوری­های جدید برای نشان دادن قدرت خودروسازی خود و نیز ایجاد آرامش و امنیت بیشتر برای خریداران بوده­اند.

پدل شیفتر همان دنده پشت فرمان است و به راننده در خودرو سورنتو این اجازه را می­دهد، که بدون رها کردن دست از روی فرمان دنده را عوض کند. بهترین شکل قرار گرفتن دست‌ها روی فرمان حالت 10:10 است. در صورت نصب دنده پشت فرمان دست‌ها به همین حالت بر روی فرمان مانده و باعث ایمنی بیشتر خواهد شد و حواس­پرتی به دنبال نخواهد داشت.

نحوه نصب پدل شیفتر سورنتو

پدل شیفتر پشت فرمان اتومبیل نصب شده و این امکان را ایجاد کرده تا رانندگان توسط دو دکمه  بتوانند دنده را تعویض کنند. یکی از این دکمه‌ها برای کاهش دنده و دیگری برای افزایش آن بوده و برای خلاصی نیز باید هر دو دکمه را همزمان فشار داد.

پدل شیفترهای اکثر خودروها برای سبک یا سنگین کردن دنده‌ها به کار می‌روند. معمولاً پدال‌های سمت راست فرمان برای سبک کردن دنده‌ها و پدال سمت چپی نیز معکوس می‌دهد. گرچه خودروهای اتوماتیک می­توانند به تجهیزات دیگری برای تعویض دنده نیز مجهز شوند.

امروزه در بسیاری از خودروها؛ به خصوص خودروهای ساخته شده در امریکا از گیربکس­های اتوماتیک که در دو نوع  DCT گیربکس با کلاچ دوگانه و CVT گیربکس متغیر پیوسته وجود دارند، به جای گیربکس­های دستی استفاده می­شود.

گیربکس ضریب متغیر پیوسته با اینکه با آخرین تکنولوژی روز دنیا ساخته شده­اند و کار با آن بسیار ساده است، اما در عین حال خسته­کننده بوده و به همین جهت برخی کارخانه­های خودروسازی، پدل شیفتر را فراهم آورده­اند، تا راننده در دور موتور دلخواه بتواند دنده را تعویض نماید و از رانندگی دلنشین لذت ببرد. گیربکس کلاچ دوگانه واقعی زمانی که به پدل شیفتر مجهز گردد، عملکردی مشابه قرارگیری در وضعیت دستی را خواهد داشت.

در خودروهایی که مجهز به پدل شیفتر هستند، باید توجه داشت که در حالت درایو از این فناوری کمتر استفاده گردد؛ تا مانع استهلاک بیش از حد آن گردد. و نسبت به تعویض روغن گیربکس حساسیت به خرج داد. این نکته را نیز باید مدنظر قرار داد، که این فناوری بر روی خودروهایی که با سیستم برق مولتی پلکس طراحی شده­اند، و به گرفتن برق اضافی از خودور حساسند, قابلیت نصب داشته است.

مزایای پدل شیفتر

  • وادار کردن راننده به قرار دادن دست­هایش بر روی فرمان
  • حذف اهرم تعویض دنده و خلوتی کنسول وسط و زیباسازی بیشتر خودرو
  • رانندگی آسان با سرعت بیشتر و بهتر
  • نداشتن محدودیت در زمان تعویض دنده در دور موتور دلخواه
  • کمک به راننده در شرایط برفی برای کنترل راحت خودرو
  • کاهش مصرف سوخت
  • کوتاه کردن مسیر دنده
  • توانایی تغییر دنده در هر دور موتور

برای این نوشته 0 نظر ثبت شده است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برگشت به بالا